Chat Odaları SEO Neden Her Zamankinden Daha Önemli?

Koronavirüs internet kullanımını katlanarak artırsa da, işletme web sitelerine yapılan arama trafiğinin birçok endüstride düşmesine neden oldu. Chat odaları Bu, SEO’nun şu anda işletmeniz için yararsız olduğu anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır.

Bu yazı, COVID-19 eğilimleri ve davranışlarının merceğinden görülen küçük işletmeler – hatta önemsiz olanlar için – SEO için durum ve faydaları inceliyor. Bu yazıda şunları ele alacağız:

• COVID-19’un arama trafiği üzerindeki etkisi.
  • Koronavirüs pandemisi sırasında SEO neden önemlidir?
  • Pandemi sırasında SEO neden KOBİ’ler için özellikle önemli olabilir.

COVID-19’un arama trafiği üzerindeki etkisi

Bir çok insanın şu anda SEO’nun önemli olduğunu söylediğini duydunuz, çünkü internet kullanımı hiç olmadığı kadar yüksek. Bu ifadenin ilk kısmı – SEO’nun önemli olduğu – doğrudur, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç duymasının nedeni. Açıklamama izin ver.

Evet, bu salgın sırasında internet kullanımı hızla arttı, ancak “internet kullanımı” nın sadece çevrimiçi aramayı ifade etmediğini unutmayın. Aramaya ek olarak, elektronik transferler, sanal toplantılar, oyun, film akışı, mobil uygulamalar, sosyal medya ve daha pek çok etkinlik içerir.

Bu, çevrimiçi aramanın artmadığı anlamına gelmez. Pek çok soru ve evdeki arayışlarda önemli bir artış ile işaretlenen bir zamanda, arama hacmi kesinlikle var, ancak sağlık, chat odası haberler ve diğer ilgili endüstrilere odaklanıyor. Sonuç olarak, bu, hem ücretli hem de organik sonuçlardan gelen (çoğu küçük işletmeler olan) gereksiz ticari web sitelerinin trafiğinde düşüşe neden oldu.

Bu, SEO’nun sektöre bağlı olarak çok farklı göründüğü anlamına gelir.

• Alakalı ve önemli işletmeler için SEO, arama sonuçlarında rakipler arasında öne çıkmak ve seçilmek için önemlidir.
  • Gereksiz ve geçici olarak kapalı işletmeler için SEO aslında çok daha az önemli görünüyor – anlamsız.

Ancak SEO, koronavirüs pandemi sırasındaki tüm KOBİ’ler için önemlidir ve hatta gerekli olabilir. SEO’nun şu anda işletmeniz için neden değerli bir odak noktası olduğunu ve web sitenizin trafiğini olumlu yönde etkilemek için alabileceğiniz bazı somut adımları öğrenmek için okumaya devam edin.

COVID-19 sırasında SEO neden önemlidir?

Etrafta yüzen bir çok yanlış bilgi olmasına rağmen, arama trafiğinde düşüşe rağmen SEO’nun önemini vurgulayan birçok gerçek var.

Gerçek 1: COVID-19 trend oluyor

Evet, sonsuza dek olduğu gibi hissediyor ve evet, uzun vadeli yansımaları olacak, ancak hayır, koronavirüs sonsuza kadar aramanın ön saflarında olmayacak. Sohbet odası öte yandan, müşterilerinizin sahip olduğu her zaman yeşil sorular, salgının azalmasından çok sonra ilgili olmaya devam edecektir.

Bu COVID-19’u en aza indirgemek değildir: Hala önemli bir konu, ciddi bir sorun ve devam eden bir olaydır. Zaman içinde azalacak olan bir gerçek.

Popüler konular hakkında işletmenizle ilgili oldukları için yazmakta sorun yoktur, ancak bu sayfalar doğal olarak zaman içinde trafikte düşecektir. Ayrıca, önde gelen markalar ve yüksek otorite web siteleri bir sayfa sonuçlarına hakim olacağından, ilk sırada yer almaları daha az olasıdır. Öte yandan, niş içindeki her zaman yeşil konular üzerine yazılmış içerik alakalı kalır ve zamanla trafik biriktirir. Bu nedenle, dökmeyen konularda içerik yayınlamak için asla kötü bir zaman yoktur.

Gerçek 3: SEO sadece trafikle ilgili değil

SEO’nun amacı sadece web sitesi trafiğini artırmak değil, nitelikli trafiği artırmaktır. Chat odaları bu, karşıt eğilimler karşısında web sitenize giden yolu bulan ziyaretçilerin büyük olasılıkla ne sunduğunuz ile ilgilenen anlamına gelir. Bu anlamda SEO , gelecekte beslenseniz bile işiniz için yüksek nitelikli olası satışları belirlemenize yardımcı olabilir.

Gerçek 4: SEO kazançları uzun vadelidir

SEO, arama motorlarından güven kazanmakla ilgilidir ve bunu başarmanın tek yolu, tutarlı çıktı ile zaman içinde yavaş yavaştır. SEO’dan önemli kazanımlar normalde üç ya da daha fazla ay geçene kadar gerçekleşmediğinden, şu anda yapabileceğiniz çok şey var.

Aslında, Ahrefs tarafından yapılan bir araştırma , Google’da ilk sırada yer alan sayfaların yalnızca% 1’inin bir yaşından küçük olduğunu buldu.

Gerçek 5: Arama daha önemli hale gelecek

Bu yazının daha önce de belirtildiği gibi, arama motorlarından birçok web sitesine trafik düşmüş olabilir, ancak arama motorlarına trafik düşmez. İşe gidip geldiklerinde radyo dinleyen sohbet odaları insanlar artık Google’ı güncellemeler için kontrol ediyor. Eskiden bakıcılarına güvenen eski nesil tüketiciler şimdi cevap almak için sesli asistanlar kullanıyor.

COVID-19 sırasında sadece büyüyen arama motorlarına olan güvenimiz hızlanmakla kalmayıp, aynı zamanda ilerleyen arama platformlarımız da hızla öne çıkıyor. Bu, arama motoru pazarlamasını (ister PPC ister SEO şeklinde olsun ) hatta işletmeler için daha kritik bir arayış haline getirir.