2020’de Daha İyi PPC Bütçelemesi için 5 İpucu

PPC bütçelemesi en seksi konu olmayabilir, ancak bütçenizi iyi bir şekilde yönetmenin PPC performansınız üzerinde büyük etkileri olabilir. Yeni bir reklam biçimi, hedefleme türü veya yeni bir kanal gibi, üzerinde durulacak başka birçok yeni, popüler konu olduğunda, bütçe ile ilgili konular genellikle ortadan kaldırılır. Ancak bütçenizi aşmamak, bu yeni taktikleri denemekten daha etkili ve karlı olabilir.

Bu yüzden 2020’de PPC kararlarınızdan birinin bütçelemenize odaklanmasını isterim.

Bir sürü zaman almak zorunda değil. Her ayın veya çeyreğin başında hızlı bir şekilde check-in yapmak, bütçelerinize hak ettikleri özenle baktığınızdan emin olmanız için uzun bir yol kat edebilir.

Bu noktada, “Kulağa harika geliyor, ama bütçeme daha fazla dikkat etmek için ne yapabilirim?” Diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte 2020’de bütçelerinize daha iyi bakmak için yapabileceğiniz beş basit şey.

1. Tahmini başlat

İlk itiraf edeceğim: Tahmin etmekten nefret ediyorum.

Birkaç yönden, tahmin, performansın ne olacağını tahmin etmek gibi hissettiriyor – ve öyle, ancak umarım reklam dolarlarınızı nerede harcadığınız konusunda akıllı kararlar vermenize yardımcı olabilecek eğitimli bir tahmin.

Önümüzdeki ayların performansını tahmin etmek için kullanabileceğiniz birkaç veri noktası vardır:

• Google Anahtar Kelime Planlayıcı trafik tahminleri.
  • Dış haber kuruluşları.
  • Aydan aya veya yıldan yıla performans eğilimleri.

Genel olarak, öngörme için en büyük paket, tam olarak doğru olmak ve geleceği tahmin etmek değil, önceden planlayabilmeniz için gerçekçi bir performans beklentisine sahip olmaktır.

Trafiğin önümüzdeki ay iki katına çıkacağı tahmin ediliyor mu? Yoksa önemli ölçüde düşecek mi? 2020 önden yüklemeniz gerektiğini gösteren yılın ikinci yarısında piyasada beklenen bir dönüş var mı? Veya üçüncü çeyrekte kartlarınızı bir patlama için mi tutuyorsunuz?

İleriyi düşünmek ve ne olacağını bilmek için biraz zaman ayırın. Ardından, bir ay veya üç aylık dönemden sonra tekrar kontrol edin ve ne kadar uzakta olduğunuzu ve bir dahaki sefere daha iyi olmak için bir sonraki sefer neyi öğrenip ayarlayabileceğinizi görün.

2. Projeksiyon sayfaları oluşturun

Öngörme, potansiyel performansa uzun vadeli bir bakış sağlar, ancak bir projeksiyon sayfası kullanmak, geçerli takvim ayını (veya bu konu için herhangi bir özel tarih aralığını) sonlandırmak için nerede ilerlediğinizi anlamanıza yardımcı olabilir.

ppc-bütçe-çıkıntıların levhaları

Yukarıdaki tablo, müşterimin projeksiyon sayfalarından birinden. Veriler şu şekilde bozulur:

• P7D: Son yedi günlük performans.
  • MTD: Bu ayın başından bugüne performansı.
  • Öngörülen: Ayın geri kalan günleri ve şu ana kadarki performans için tahmin edilen en son yedi güne dayanan öngörülen istatistikler.

Formül şöyle çalışır:

(P7D / 7 * Ay içinde kalan gün sayısı) + MTD İstatistikleri = Öngörülen Performans

Bunu gözden geçirmek istiyorsanız, burada bir projeksiyon sayfası ayarlamayı gösteren bir video.

Bu, ayınızın performans açısından akıllıca sonuçlanacağının garantisi olmayacak, ancak son zamanlarda neler olduğuna ve o ay gördüğünüz performansa göre nereye gittiğiniz konusunda size eğitimli bir tahmin sunabilir.

3. Esnek olun

Tahminleri bir araya getiriyorsanız, muhtemelen tahminlerinizin size söylediklerine göre farklı kanallara veya kampanya gruplarına bütçeler atamaya başlamışsınızdır . Bu harika, ama taşa ayarlanması gerekmez.

Bütçelerle esnek olmama performansı en üst düzeye çıkarmanın yolunu açabilir.

Yukarıda gördüğüm projeksiyon kağıdının sadece harcama içermediğini göreceksiniz. Ayrıca, tıklamalar, dönüşümler ve EBM gibi başka metrikler de vardır. Sizin için neyin önemli olduğuna bağlı olarak, bu formüle istediğiniz metrikleri ekleyebilirsiniz.

Aynı projeksiyonlar sayfasında, her kanal için farklı grafikler oluşturdum: Google, Bing, vb.

Diyelim ki ay için bütçem 345 bin dolar. Google’da 300 bin dolar ve Bing’de 45 bin dolar harcamak isteyen aya başlamış olabilirdim, ancak bu ay gördüğümüz performans ve EBM’deki fark göz önüne alındığında, Bing’deki kullanılabilir hacmi en üst düzeye çıkarmak ve sonra harcamak için harcamamı değiştirdim Google’daki kalan bütçe.

Performansa dayalı bu esneklik, mevcut bütçelerimize karşı orijinal bütçelerimize takılı kalsaydım performansın nasıl olacağını tahmin ettiğinizde daha belirgindir.

Bütçede sadece basit bir değişiklik yaparak harcamalarda 1 bin dolar tasarruf sağladık, 99 dönüşüm daha kazandık ve toplam EBM’yi 0,74 TL azalttık. Şimdi, bunlar çok çığır açıcı istatistikler olmayabilir, ancak para kazanmak ve aynı anda daha fazla dönüşüm elde etmek istemeyen biriyle hiç karşılaşmadım .

4. Hesabınız için en iyi bütçe türünü seçin

Kampanya yönetiminin özünde biraz daha fazla yer almak, ihtiyaçlarınız için doğru bütçe türlerini kullandığınızdan emin olmanız önemlidir.

Her platformun kendi bütçe ayarları vardır ve hepsinin farklı çalıştığı görülmektedir.

Günlük veya yaşam boyu bütçeler kullanmaya çalışıyorsanız Facebook bütçeleri farklı çalışır.

Google Ads, kampanya düzeyinde veya paylaşılan bütçelere sahiptir.

Bu muhtemelen üç ayda bir check-in öğesidir, ancak hedeflerinize bağlı olarak doğru bütçe ayarlarını kullandığınızdan emin olun. Kampanyalarınız geliştikçe ve yıl geçtikçe inisiyatifler kapandıkça, bir adım geriye gidip kendinizi başarıya hazırladığınızdan ve aynı bütçe seçeneklerini seçmediğinizden emin olmanız önemlidir, çünkü son yaptığınız şey budur.

5. Ne karşılayabileceğinizi bilin

Son düşüncem 2020’deki yeni reklamverenler veya girişimler için.

PPC’nin “acil” sonuçlar için büyük bir üne sahip olmasına rağmen, bu, yepyeni bir şeyden hemen karlı olacağınız anlamına gelmez. Bir kampanyanın lansmanının ilk saatlerinde veya günlerinde ödemeye başladığı nadir durumlar vardır, ancak bu oldukça nadirdir.

Büyük olasılıkla, kampanyanızın kârlı olduğunu görmeden önce bir test, öğrenme ve optimizasyon dönemi olması gerekecektir. Bu yüzden ne harcayabileceğinizi ve harcayamayacağınızı bilmek önemlidir .

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde PPC ile başarılı olmak için hangi bütçenin gerekli olduğunu soran birkaç şirketim oldu; ne yazık ki, bu sorunun cevabı gerçekten yok. Ama aklınızda bulundurmanızı önerdiğim bazı şeyler var:

1. Yine, sonuçlar hemen değil , bu yüzden bir süre için yaptığınızdan daha fazla harcama yapacaksınız. Hemen kârlı olmaması, inisiyatifin asla kâr getirmeyeceği anlamına gelmez.
  2. Optimize etmek için verilere ihtiyacınız var . Başlamak için çok düşük günlük bütçeler belirlemenin cazibesi var. Muhafazakar olmak iyi bir şey olabilir, ancak optimizasyon için yeterli bilgi elde edemiyorsanız da size zarar verebilir. Ay için çekim yapmayın, ancak kampanyalarınızı da çok fazla kısıtlamayın . Her ikisi de kazanılan hiçbir şeyle harcanan bir sürü dolara ve neredeyse daha kötüsü, hiçbir şey öğrenilmemesine neden olabilir.
  3. Bütçeniz kısıtlıysa, yukarıda belirtilen öngörme ve projeksiyonlardan bazılarını yapın ve önce başarı için en olası geleceğe öncelik verin . İlk sonuçlarda olduğu gibi, bu kanal işe yaramıyorsa ya da çalışmıyorsa, bu başkalarının da uygun olacağı anlamına gelmez. Birçok farklı yolu test etmek yararlıdır, ancak yeni bir test için yalnızca belirli bir miktarda bütçeniz varsa, önce gerçekleştirilmesi en olası olana odaklanın.

2020’de TBM bütçenize odaklanın

Bütçeleme, 2020’de PPC’nin en önemli konusu olmayacak, ancak bu, başarınız üzerinde büyük bir etkisi olmayacağı anlamına gelmez. Bu ayki yıl için organize olmak için biraz zaman ayırın ve yeni yılda bu optimizasyon yolunu göz ardı etmediğinizden emin olmak için performans, esneklik, en iyi uygulamalar ve yeni testleri kontrol etme temposunu ayarlayın.